Staatsbosbeheer

Het ontwerp is gebaseerd op de Noord-Hollandse stolpboerderij. Als erfscheiding is langs de Emmalaan, aansluitend op het Hoge Berggebied, gekozen voor een tuunwal.
.
Het kantoor is gebouwd volgens het principe duurzaam bouwen. De spanten zijn van europees lariks. Het overige hout komt uit Nederlandse bossen, de vloer is van Amerikaans eiken uit de bossen van Staatsbosbeheer. Al het hout heeft het FSC keur voor verantwoord beheerde bossen. Voor de verwarming en de koeling wordt gebruik gemaakt van de temperatuur van het grondwater. Water wordt 42 meter diep uit de grond gehaald en nadat er warmte aan is onttrokken of toegevoegd weer teruggebracht. Op deze manier wordt het energieverbruik voor de verwarming tot ongeveer 50% teruggebracht, voor de benodigde elektriciteit wordt groene stroom ingekocht. Doordat de leidingen in de constructie van het gebouw zijn verwerkt ontstaat een buffer die als een accu wordt gebruikt. Het opwarmen kan daardoor tegen nachttarief gebeuren.